Oščadnické listy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

CYKLOTURISTICKÉ TRASY V OBCI OŠČADNICA

PSÍ HLAS DO NEBA NEDOJDE.

Cykloturistické trasy v obci Oščadnica, presne tak sa volá malá brožúrka, ktorá sa mi dostala do rúk - vypýtal som si ju v Rača - tiku. Brožúrka je to pekná, šikovná, praktická no a popisuje 4 cyklotrasy, rozlišené podľa farieb: červená, modrá, zelená a žltá.

Skrátim to: skúsil som tú modrú.

Niekedy to vypadá, ako by som nič iné nerobil len chodil po dedine a hľadal a fotil smetiská. Nie je to tak. Ja ích len fotím, hľadať ích vôbec netreba. SÚ VŠADE ! My si ích už ani neuvedomujeme, nám sú v podstate úplne ľahostajné, už ích ani nevnímame. My žijeme na takom jednom veľkom smetisku, ktoré sa volá Oščadnica. Ak si poviete, že to nie je pravda, že si seriem do vlastného hniezda, tak stačí prísť hocikde k rieke a keby len tam, otvoriť oči a prípadne sa kúsok prejsť. Myslím že pochopíte, že do toho nášho hniezda nám nasral niekto iný.

Ale vrátim sa k modrej cyklotrase. Priamo pri tom orientačnom stĺpe je jedno, na Oščadnické pomery nič moc, ale celkom slušné smetisko.

Mršina nemôže chýbať, smrad takisto.

A tak, by tam mohlo byť pekne. Najhoršie na tom je uvedomenie si vzdialenosti lokality smetiska. Je to asi viac ako 1km od najbližších domov! Z toho vyplýva, že niekto vynaložil obrovskú námahu, aby sem ten bordel dotrepal a znova tisíckrát obohratá pesnička: keby ten človek, alebo ho radšej nazvem občan, mal niekde možnosť zbaviť sa väčšieho množstva odpadu legálne - myslím tým VOK, tak to práskne tam a v Oščadnici by bolo o jedno smetisko menej - možno.

Skúste si predstaviť situáciu, že podobné smetisko máte doma na dvore, množia sa Vám tam hlodavce, liahnú komáre a samozrejme to všetko riadne smrdí. Každý deň k Vám chodia návštevy, ktoré ste si pozvali. Čo si asi tak o Vás budú myslieť? Presne tú situáciu zažívaju dennodenne ubytovatelia, turisti k nám totižto nechodia len v zime, oni chodia stále, my si ích tu, ako som už naznačil pozývame. A potom sa hanbíme. Veď aj máme prečo.

Aby Ste si nemysleli, že to je jediný bordel na modrej, tak toto je foto potôčika asi pol km. pred spominaným smetiskom.

No a tu sa nejaký diviakomyl rozhodol zemiakmi nakŕmiť tieto tvory, len tie vrecia tu nechávať nemusel. Ďalej som už ani radšej nešiel.

A vôbec už neviem o čom to je.

 

 

 


Smetiská | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014