Oščadnické listy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Posledný žolík

Autor: OSC Ender

Všetci veľmi dobre poznáme televíznu súťaž milionár.Tak isto ako súťažiaci v nej aj Oščadničania dostali k dispozicii tri žolíky.

1,Prírodné prostredie: To si až neskutočne przníme a doslova zasierame.Tie obrovské divoke skládky nielen okolo rieky, v lesoch, potokoch ticho tolerujeme. Veď v súčastnosti je už prakticky pri každom rodinnom dome súkromné smetisko, pomaly sa začíname podobať na cigánske osady, alebo ešte vystižnejšie na dobre známy Lunik 9.  Najhoršie je, že zodpovedných to akosi nevzrušuje. Všimli ste si napríklad bordel na parkovisku pod starou farou? Je tam už dva roky, je to verejné priestranstvo a na obci určite nikto nevie kto to tam navozil, tak tam ešte nejaký ten rôčik bude, kym sa nezačne stavať avízované nové centrum Oščadnice, potom tam toho bordelu bude 10x viac a ten čo je tam teraz sa v tom veľkom stratí. Celá táto bordelová story je neskutočne trápna, pár aktivistov zo združenia sa síce snažilo vyprovokovať nejakú aktivitu, ale treba si uvedomiť, že toto je problém obce a obec ho musí riešiť. A riešiť ho treba teraz a nie za 50 rokov pretože my tu žijeme teraz  a teraz sa prechádzame sa po tej pofidernej zelenej ceste a hľadíme na tie kopy bordelu a márne sa snažime vysvetliť svojím deťom, že toto normální ľudia nerobia a že odstránenie tohto tu je síce možné, ALE ... a ďalej sa vysvetľovať nedá. Svojsky sa k tomúto problému postavil aj náš starosta v reakcii na príspavok dákeho Kelta - dnes už pravdepodobne bývalého návštevníka Oščadnice, ktorý sa opovážlivo pokúsil odhodiť odpad do rýdzo súkromnej smetnej nadoby. Podľa tejto logiky , by sa v obci malo zaviesť opatrenie, aby každý turista pri návšteve našej, do neba vychválenej obce vyfasoval vlastnú smetnú nádobu, a tú ťahal za sebou po kopcoch, do nej by odhadzoval odpad a pri srdečnom lúčení ju naplnenú odovzdal poverenému pracovníkovi obecného úradu. Aké jednoduché! 

2,Veľká Rača: To by malo byť to kura čo znáša zlaté vajcia. Ale ruku na srdce. Aký konkrétny prospech má obec z tohto bohatého strediska? Myslím tým obec a nie pár ubytovateľov, ktorý sú samozrejme na tento biznis naviazaní. Skoro, alebo prakticky žiadny! Pretože , či chceme alebo nie v našej dedine vždy budú existovať, čo sa ubytovania týka dve rozlične zaujmové skupiny obyvateľstva. A teraz sa pytam za tých čo neubytúvavajú. Ako oni pociťujú existenciu strediska vo svojom každodennom živote? Odpoveď: Skôr negatívne ako pozitívne. Pretože v zime je to dennodenný problém s množstvom aut, a v lete je nám to jedno.Keď si spomenieme koľko sa tu toho nakecalo o tom čo všetko sa tu postaví, stačí si pozrieť informačný kanál a uvidíte obrovský megalomanský projekt, ktorý s obrovskou pravdepodobnosťou ostane len projektom, pretože to super top slovenské stredisko nie je schopné dať do prevádzky ani len to taktiež bombasticky avízované automatické zasnežovanie, všetko to akosi mešká, viazne, nefunguje, príčiny sa zahlievajú a najlepšie by bolo zabudnúť.

Takto nejak by malo vypadať centrum obce, skutočnosť si môžete dennodene overiť na vlastné oči, komentár zatiaľ žiadny.

3,Prameň v Hanzlove: To je posledný pomyselný žolík, ktorý ešte môžeme použiť a je na nás - Oščadničanoch ako. Buď skončí v cudzích rukách a opäť sa začnú budovať tunely a my spoznáme ďalšieho generálneho riaditeľa, ktorý bude tým najmúdrejšim, najskromnešim a najneviemčím, ale hlavne to bude určite robiť zadarmo, ako ten minulý na V.Rači, alebo si to nejakým spôsobom ustrážime pre seba a obec naozaj začne prekvitať. Pretože ono sa to dá, len treba chcieť.

 


Názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014