Oščadnické listy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Živočíšna výstavba

V Oščadnici sa stavia a stavia. Stavajú všetci. Kto má nejakú korunu investuje a momentálne všetci tisnú prachy do turistického ruchu. Stavajú Oščadničania, podnikatelia  z Čadce, Rakovej, Turzovky, Žiliny.... , ale hlavne stavajú rôzne finančné skupiny. A to už nie sú chatky pre rodinu, prípadne pár postelí na prenájom, sú to desiatky a stovky apartmánových bytov a postele v ních sa budú počítať tiež na stovky. Prečo toto píšem? Je jasné, že nijakým spôsobom neovplyvním prebiehajúcu výstavbu, len chcem upozorniť, prejaviť svoj názor, pretože mi v tomto procese výstavby chýba určitý systém. Stavia sa naozaj chaoticky. Každý, kde chce a hlavne ako chce, tým ako myslím vzhľad novovybudovaných hotelov, penziónov a apartmánových domov. Uvediem príklad, najprv pozitívny: Hotel Marlen - ten do Oščadnice zapadá, stavebné prvky ako drevo a kameň, balkóny, šikmá strecha - wery gut. A teraz čo tu jednoznačne nepristane je napr. apartmánový dom v centre obce a to čo urobili z budovy pošty je strach a hrôza, ale najhoršie je, že to nekončí. Pokračovanie bude v Závozoch. Bude sa volať hotel Bjorgson.Je fakt, že sme mohli dopadnúť oveľa horšie. Keď som videl, čo sa ide stavať na Štrbskom plese alebo v Jasnej, až ma zatrepalo. Tie čudá v Jasnej, to je už naozaj silná káva. Obrázky zatiaľ nemám , pre Vašu predstavu si kliknite na :  www.gfi.sk  je to stránka projekčnej firmy ,najprv sa Vám načíta, potom kliknite na Portfolio, objaví sa obrázok, ktorý má napravo a naľavo tiene, klikajte na ne, nad obrázkom sú malé štvorčeky, každý z ních je jeden obrázok.

Čo sa týka veľkosti stavby, doteraz najväčši apartmánový komplex by sa mal postaviť kúsok povyše Fojstva, s celkovou kapacitou 420 posteli a 180-timi miestami na parkovanie. Komplex bude pozostávať z dvoch apartmánových domov - 150 postelí a 110 posteli a zo 40-tich chatiek -160 postelí, Reštaurácie -70 miest, predpokladané náklady 170 mil.sk. Napriek tomu, že táto stavba je dosť rosiahla, čo sa týka vzhľadu, tak by som ju priradil k hotelu Marlen. V podstate to budú takmer susedia. Ja som si takto nejako predstavoval centrum Oščadnice. Mne sa celkom páči, ak to bude také ako na obrázku.

 

 

 

Pretože aj centrum vyzeral na obrázku inak ako v skutočnosti, tým myslím tie lavičky, stromy, dlažbu a fontánku. Pre osvieženie pamäte viď obrázok.


Názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014